Det skal du bruge

Til seks personer

Hvid chokoladecreme:

  • 100 gram hvid chokolade
  • 4 deciliter piskefløde
  • Skal fra citron

Clafoutis med blåbær:

  • 50 gram mel
  • 100 gram sukker + sukker til tærtefad
  • 4 æg
  • 2,5 deciliter sødmælk
  • 1 gram fint salt
  • 250 gram blåbær fra frost (blåbær kan skiftes ud med andre bær, hvis du foretrækker det)
  • 25 gram smør + ekstra smør til smørelse af tærtefad

Sådan gør du:

Chokoladecreme

  • Hak den hvide chokolade i mindre stykker, og kom stykkerne i en skål.
  • Varm fløden op til kogepunktet i en gryde, og hæld den over chokoladen. Riv citronskallen, og kom det over chokoladen. Rør rundt, indtil chokoladen er smeltet.
  • Køl af, og stil chokoladefløden på køl i mindst et par timer. Chokoladefløden kan også med fordel laves dagen før din middag.
  • Før servering piskes fløden til en let og luftig flødeskum.

Clafoutis

  • Blåbær tages ud af fryseren nogle timer før brug, da de skal drænes for væde.
  • Sukker, mel og salt røres godt sammen, hvorefter æggene piskes. Mælken hældes i, og det hele piskes godt sammen til en masse uden klumper. Smørret smeltes og hældes i dejen.
  • Smør dernæst et ildfast tærtefad og drys det med sukker.
  • Tag blåbærrene frem og brug en sigte til at dræne dem fri for væde. Fordel dem i det smurte fad og hæld clafoutis-dejen i tærtefadet. Bag tærten i en forvarmet ovn på 200 grader i cirka 20 til 25 minutter, indtil den er gylden på toppen. Den kan bages længere, hvis dejen ikke har sat sig helt endnu, men hold øje med den.
  • Server din clafoutis lun med den piskede chokoladefløde til.

Se Kasper Hasse lave desserten: