Det skal du bruge
Til seks personer
Hvid chokoladecreme:
- 100 gram hvid chokolade
- 4 deciliter piskefløde
- Skal fra citron
Clafoutis med blåbær:
- 50 gram mel
- 100 gram sukker + sukker til tærtefad
- 4 æg
- 2,5 deciliter sødmælk
- 1 gram fint salt
- 250 gram blåbær fra frost (blåbær kan skiftes ud med andre bær, hvis du foretrækker det)
- 25 gram smør + ekstra smør til smørelse af tærtefad
Sådan gør du:
Chokoladecreme
- Hak den hvide chokolade i mindre stykker, og kom stykkerne i en skål.
- Varm fløden op til kogepunktet i en gryde, og hæld den over chokoladen. Riv citronskallen, og kom det over chokoladen. Rør rundt, indtil chokoladen er smeltet.
- Køl af, og stil chokoladefløden på køl i mindst et par timer. Chokoladefløden kan også med fordel laves dagen før din middag.
- Før servering piskes fløden til en let og luftig flødeskum.
Clafoutis
- Blåbær tages ud af fryseren nogle timer før brug, da de skal drænes for væde.
- Sukker, mel og salt røres godt sammen, hvorefter æggene piskes. Mælken hældes i, og det hele piskes godt sammen til en masse uden klumper. Smørret smeltes og hældes i dejen.
- Smør dernæst et ildfast tærtefad og drys det med sukker.
- Tag blåbærrene frem og brug en sigte til at dræne dem fri for væde. Fordel dem i det smurte fad og hæld clafoutis-dejen i tærtefadet. Bag tærten i en forvarmet ovn på 200 grader i cirka 20 til 25 minutter, indtil den er gylden på toppen. Den kan bages længere, hvis dejen ikke har sat sig helt endnu, men hold øje med den.
- Server din clafoutis lun med den piskede chokoladefløde til.
Se Kasper Hasse lave desserten: