Gå til hovedindhold

Aftale med lokal bank

Kort fortalt

Det er vigtigt, at du i god tid får lavet en aftale med en eller flere lokale banker omkring optælling af de indsamlede penge. Du vil modtage en ’opstillingspakke’ i uge 11 med et informationsbrev, som du kan bruge til kontakten til banken.

Det er valgfrit, hvilken bank du vil lave aftale med. Dog slipper vi for gebyrer, hvis der vælges en Danske Bank filial. Se i linket nederst på denne side, hvor Danske Bank har filialer med kasse.

Det er meget forskelligt, hvordan banken vil deltage i optællingen. Enkelte banker stiller lokaler og personale til rådighed, og andre vil kun deltage, hvis I selv står for optællingen ved deres mønttællemaskiner. Under alle omstændigheder er det vigtigt, at banken ved, hvornår I kommer, da I vil optage mønttælleren et godt stykke tid.

Tag en snak med din lokale bank, og find en løsning, der passer både jer og dem. Eksempler på mulige løsninger:

  • I kommer med alle indsamlingsbøsser på et fastsat tidspunkt, og banken hjælper jer med at skære indsamlingsbøsserne op og tælle pengene.
  • I samler alle indsamlingsbøsser og skærer dem op, inden I går i banken med pengene, hvor enten I selv og/eller bankens personale tæller pengene op.
  • Du laver en aftale med banken om, at indsamlerne kommer direkte i banken, og sammen med en medarbejder fra banken tæller op ved mønttællemaskinen, hvorefter de sætter pengene ind på indsamlingskontoen. Det kan evt. foregår på fastsatte tidspunkter, eksempelvis hverdage fra kl. 14-16.

NB! Ifølge indsamlingsloven SKAL der ved åbning af indsamlingsbøsserne være minimum to personer til stede, og den ene af disse skal være dig som koordinator eller et medlem af lokalafdelingens bestyrelse.

Find en Danske Bank afdeling med mulighed for optælling her:

Hvor finder jeg en afdeling med kassebetjening.aspx

  • Når du er inde på siden, klik "Find os"
  • Herefter marker "Indsætte penge" i højre side som den service, du har brug for
  • Indtast nu det postnummer, du ønsker at finde en Danske Bank afdeling i
  • Nu skulle du gerne kunne se en liste i venstre side med Danske Bank afdelinger, du kan indsætte penge i ved det ønskede postnummer