Gå til hovedindhold

Behandling af fatigue med magnetisk hjernestimulation - et randomiseret klinisk studie

Kort fortalt

Dette projekt omhandler at undersøge om en metode kaldet transkraniel magnetisk hjernestimulation (TMS) kan bruges til behandling af fatigue.

Emneområde: Symptombehandling og livskvalitet

Formål

Multipel sklerose (MS) relateret træthed (kaldet fatigue) er et enormt udbredt og invaliderende symptom, som der er et stort udækket behov for at kunne behandle. Formålet med dette projekt er at undersøge om en metode kaldet transkraniel magnetisk hjernestimulation (TMS) kan bruges til behandling af fatigue. Derudover ønsker vi at blive klogere på de bagvedliggende mekanismer for eventuelle forbedringer af symptomer i relation til ændringer i hjernens netværk målt med funktionel magnetisk resonans billeddannelse.

Mød forskeren

Mads Alexander Just Madsen, Ph.d., Cand. Scient. Human Fysiologi

Beskriv hvad der driver dig personligt i dit arbejde med MS-forskning:

Det er enormt drivende for mig at føle at man er med til at gøre en forskel. Selvom forskning er en tidskrævende process, så er det virkelig fedt at være med til at bidrage med små brikker til det enorme puslespil der udgør multipel sklerose. Derudover er det virkelig motiverende igennem min forskning at møde og snakke med personer med MS. Det er essentielt for min forskning at folk er villige til at deltage i projektet og jeg bliver gang på gang glad for hvor mange patienter der er villige til at deltage, både for at blive klogere på deres egen sygdom men også at kunne hjælpe andre patienter i fremtiden.

Mads Alexander Just Madsen

Ph.d., Cand. Scient. Human Fysiologi

Hvilken betydning har det for din forskning at projektet har modtaget midler fra Scleroseforeningen?

Støtten fra Scleroseforeningen er essentiel for at jeg kan lave min forskning. Det betyder at vi nu har midler til - sammen med patienter at udvikle en realistisk behandlingsprotokol målrettet fatigue. Det betyder også at vi kan begynde at behandle patienter for at undersøge hvor effektiv vores behandling er og om den skal benyttes i fremtiden. Den betyder også at jeg kan lave forskning der er uafhængig af udefrakommende interessenter, hvilket er enormt vigtigt.

Mads Alexander Just Madsen

Ph.d., Cand. Scient. Human Fysiologi