Gå til hovedindhold

Tema om behandling med stamceller 2021

For fire år siden fik Daniel blodstamcellebehandling for sin sclerose - i dag har han fået opfyldt alle de drømme, sclerose forhindrede ham i. 

 

Tema om behandling med stamceller 2020

For tre år siden valgte Daniel at gennemgå en transplantation med blodstamceller mod sin sclerose. Et valg som viste sig at få stor indflydelse på Daniels liv i dag.

Tema om behandling med stamceller 2019

Skuffelsen var stor, da resultaterne fra et særligt studie blev afsløret. Det enorme internationale studie har undersøgt virkningen af mesenkymale stamceller mod særligt sclerose, og blev delt under årets ECTRIMS. 

Tema om behandling med stamceller 2016

Rigshospitalet åbner op for flere behandlinger med blodstamceller mod sclerose

Danmark vil sammen med Sverige, Norge og Holland undersøge, om transplantationen med blodstamceller er lige så effektiv som de stærkeste medicin-behandlinger mod sclerose. 

»Hvad er mit alternativ?« spurgte Camilla Madsen, da vi første gang talte med hende. Hun havde betalt 300.000 kroner for at få transplantation med blodstamcelle i Indien - men hvordan er det gået hende nu tre år efter?

Manden bag idéen om at bruge blodstamceller i behandling af sclerose, fortæller her om den potentielt epokegørende behandling af sclerose.

Tema om behandling med stamceller 2015

I 2014 fejrede svenske Ida Berner fejre ti års jubilæum, som den første sclerosepatient i Skandinavien, der fik en blodstamcelletransplantation.

Så længe vi har kapacitet til behandling med blodstamceller herhjemme, er det ikke muligt for danske patienter at få behandlingen i Sverige.

Amerikanske Richard Burt står bag ideen om at bruge transplantation med blodstamceller mod sclerose. Han fortæller her, at behandlingen skal tilpasses en særlig patientgruppe for at virke optimalt.