Gå til hovedindhold

12 nedslag i et spændende år

Blog post by

Hvis du sidder her i januar og fryser lidt og tænker: hvad pokker skal jeg lave af spændende ting i 2016, så har jeg her lidt hjælp til dig. Her er en liste med 12 nedslag på begivenheder, der har med sclerose (og Scleroseforeningen at gøre) Konklusionen kan ikke være andet, end at de samlet giver et spændende år for Scleroseforeningen. Og det bliver kun mere spændende, hvis du eller dine er med til så meget af det som muligt  spmmuligt

Allerede i denne måned kan du være med til en tyvstart på Kys Sclerose Farvel (1). Tyvstarten skyldes, at kampagnen er blevet international – og her skal jeg huske at sige, at faktisk var Australien først med kampagnen. Den internationale kampagne, som Danmark bakker op løber fra nu og frem til Valentines Day, 14. februar. Og det er med røde kys og ikke grønne. 

En anden helt ny ting for foreningen er lotteri (2). Alle 55.000 medlemmer får i februar lotterikuverter i postkassen, og der er præmier på op til 100.000 kroner. Og i marts arbejder foreningen på at bygge et ”børneunivers”(3) på hjemmesiden. Fordi sclerose rammer 2/3 kvinder, og fordi diagnosealderen er relativt lav, så er der ret mange, der har mindre børn, der på den måde bliver pårørende. Derfor arbejder vi på noget bedre materiale til at hjælpe børn til at forstå og leve med sygdommen tæt inde på livet. Det kan du først se omkring 1. april. Børnematerialet varmer godt op til regionale medlemsmøder (4) i hele landet, der i foråret handler om Sclerose i familien og børn som pårørende. Medlemsmøderne ligger i maj.

I april kommer foråret, og så er Scleroseforeningen igen med i velgørenhedsløbet YOU RUN (5). En smuk rute i Københavns inderhavn på enten fem km, kvart- eller halvmaraton. Alle kan deltage, men det er oplagt også at prikke til venner og bekendte, der er løbeglade og få dem med til YOU RUN. 

I løbet af hele året er der også gang i de unge (6) . Der er sportscamp, ungeweekend, ung frivilligweekend og mere godt til de unge gennem året. Du kan løbende følge med i tilbuddene på www.scleroseforeningen.dk/unge.

Det var røde kys i januar, og i maj er det jo en tradition, at der skal kysses grønt. Kys Sclerose Farvel (7) indeholder i år de fleste af de velkendte elementer, og her skal alle i gang med at fylde de 10.000 indsamlingsbøsser rundt i butikkerne og alt det andet spændende, der sker. 

Juni byder traditionen tro på både Cykelnerven (8) og Folkemødet (9) på Bornholm. I år med den krølle på halen, at de to begivenheder ligger oven i hinanden. Men målgrupper er også ret forskellige. I karikeret form: de 250 seje, hardcore cykelryttere, der bestiger bjerge i Frankrig og samler penge ind til gavn for mennesker med sclerose op imod de politiske dyr, der over fire dage på Bornholm arbejder for at sikre politiske netværk og aftaler til gavn for mennesker med sclerose.

I juli får du fred… det bliver i havestolen i solen.

Sommerens sidste måned kommer til at gå med at rekruttere indsamlere. Frem mod 11. september, hvor der for første gang er husstandsindsamling (10) til fordel for sclerose og for gigt. De to foreninger er gået sammen om at løfte den store opgave, og her i år et er det region midt og region hovedstaden, der kan regne med besøg af indsamlere. Der bliver brug for alle, der kan hjælpe til den vigtige sag, så sæt allerede nu kryds i kalenderen 11. september.

I september og oktober skal medlemmerne også til stemmeurnerne. I november er der traditionen tro delegeretmøde i Grenå (11). Delegeretmødet er her, hvor der vælges medlemmer til udvalg og hovedbestyrelse mm. Det er det demokratiske fundament under foreningen, og i år er der for første gang mere eller mindre direkte valg til posterne. Det betyder, at alle medlemmer får mulighed for at stemme. Det bliver nærmere bekrevet i bladet og på hjemmesiden i foråret.

Nedslag nummer 12 gælder hele året. Året rundt er der et hav af aktiviteter i de 47 lokalafdelinger (12). Der er alt fra foredrag til sociale aktiviteter. Det er egentlig bare at slå op på dit område på nettet på www.scleroseforeningen.dk og se, hvad der sker.

Og så falder julen i år i december, så der får du også lidt fred. Og tid til at kigge tilbage på et spændende år med aktiviteter, som er både gengangere og nye. Du vælger selv, hvad du vil med til.

God fornøjelse. 

Kommunikationschef, Peter Palitzsch Christensen

 

Thumbnail
Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.