Hvorfor er det så svært at blive klog på kost?

Der forskes i “personlige diæter”, men korrekt er det svært at lave denne forskning. Hvis du læser bekendtgørelsen og studieretningen for at blive diætist er påstanden om at vi ikke har fokus på den enkelte helt forkert dog! Det er modsat. Den kliniske diætist er naturligvidenskabelig uddannet ( ikke alternativ som ernæringsterapeuter, og derfor er vi autoriseret af Sundhedsstyrelsen) men vi er netop uddannet i at tage udgangspunkt i den enkeltes levevilkår og ressourcer. Vi ved at one size doesn’t fit all, og kan netop vejlede naturvidenskabeligt og patientsikkert ud fra det ♥️ Vi råder dog forsigtigt ift kosttilskud da vi passer på skader kontra effekt.
Vh Mette : formand Fagligt selskab af Kliniske Diætister 🤓
Der forskes i “personlige diæter”, men korrekt er det svært at lave denne forskning til en anbefaling til “grupper”. Hvis du læser bekendtgørelsen og studieretningen for at blive diætist er påstanden om at vi ikke har fokus på den enkelte helt forkert dog! Det er modsat. Den kliniske diætist er naturligvidenskabelig uddannet ( ikke alternativ som ernæringsterapeuter, og derfor er vi autoriseret af Sundhedsstyrelsen) men vi er netop uddannet i at tage udgangspunkt i den enkeltes levevilkår, sygdom og ressourcer. Vi ved at one size doesn’t fit all, og kan netop vejlede naturvidenskabeligt og patientsikkert ud fra det ♥️ Vi råder dog forsigtigt ift kosttilskud da vi passer på skader/ risici og manglende dokumentation for effekt. Det er for patienternes bedste at vi ikke “gætter” os frem, men forstår udemærket at man som patient er villig til at satse en masse ift sin kost for at “prøve” noget- vi kan bare ikke sige som det er statistisk signifikant osv. , men vi kan godt hjælpe med at vurdere om det er sundt eller risikofyldt.
Vh Mette : formand Fagligt selskab af Kliniske Diætister 🤓