Gå til hovedindhold

Deltagere søges: Langtidseffekten af fysisk træning

Kort fortalt

Nyt forskningsprojekt skal undersøge, om og hvilken langtidseffekt der er ved højintens og kontinuerlig træning. De leder efter dig, som har sclerose og svært ved at holde motivationen oppe, når det handler om træning. Lyder det som dig?

De fleste ved at fysisk træning er sundt, ligesom det er bevist at være effektivt mod en lang række symptomer, såsom nedsat gangfunktion. På trods af dette kan det godt være svært at holde sig motiveret til at forblive fysisk aktiv over en længere periode. Det kan du måske nikke genkendende til? Hvis ja, så er det dig, vi leder efter.

I forskningsprojektet ønsker vi at undersøge langtidseffekten af fysisk træning ved hjælp af såkaldte "booster sessioner".
Dette er få, høj-intense træningspas, som placeres i en periode efter 12 uger med hård fysisk træning i form af enten konditions- eller styrketræning.

Projektet er et nationalt samarbejde mellem Aarhus Universitet, Syddansk Universitet, Københavns Universitet og flere skleroseklinikker. Det betyder, at der som udgangspunkt vil være mulighed for at træne I både Aarhus, Odense og København.

Du kan deltage hvis:


• Du er diagnosticeret med MS
• Du selv kan transportere dig til og fra testdagene i Aarhus eller København
• Du selv kan transportere dig til og fra træningsfaciliteterne

Du kan desværre ikke deltage hvis:


• Du lider af betydende sygdom, såsom kardiovaskulære, respiratoriske, ortopædiske, metaboliske eller øvrige neurologiske lidelser, der hindrer din deltagelse i træningsinterventionen
• Du træner moderat – højintenst (løb, styrketræning mv.) mere end to gange om ugen
• Du har markant kognitiv dysfunktion (du er ikke i stand til at forstå og følge instruktioner i forbindelse med træning).

Vil du være med eller vide mere om studiet, og hvad det indebærer?
Kontakt forsøgsansvarlige:

Laurits Taul-Madsen
Ph.d. studerende
Mail: ltm@ph.au.dk
Tlf: +45 61656063