Gå til hovedindhold

Gode råd før du køber et aktivitetsur

Kort fortalt

Overvejer du at købe et aktivitetsur, så læs de fire råd her på siden og bliv klogere på hvilket ur du skal vælge. De fire råd tager udgangspunkt i resultater fra forskningsprojektet MS Life Logging og bygger på de erfaringer andre med sclerose har gjort sig. 

1. Overvej hvad du gerne vil måle med dit aktivitetsur

Anbefaling 1

Inden du køber et aktivitetsur bør du overveje, hvad du ønsker at måle. I tabellen nedenfor kan du se, hvad deltagerne i MS Life Logging mente var særlig relevant, at deres aktivitetsur kunne måle.  

Hvis du ønsker, at dit aktivitetsur skal kunne måle din aktivitet, når du træner hos en fysioterapeut, styrketræner eller laver andre former for aktiviteter hvor du ikke flytter dig geografisk, men træner på stedet, så kan det være særlig relevant, at dit aktivitetsur har en pulsmåler. Derudover oplever nogle, at et ur med en pulsmåler måler mere præcist. 

 

2. Vælg din wearable ud fra din gangfunktion

Anbefaling 2

Ikke alle wearables kan måle aktivitet hos mennesker, der bruger rollator eller sidder i kørestol. Derfor er det vigtigt, at du vælger en wearable, der passer dine behov. Bruger du kørestol, skal du vælge en wearable med en kørestolsfunktion f.eks. Apple Watch. Bruger du rollator, er det vigtigt, at din wearable kan sættes andre steder end på håndleddet, f.eks. i skoen eller på buksen (I MS Life logging anvendte vi MISfit Shine, men der kan også være andre modeller). 

3. Vær opmærksom på skærmstørrelsen

Anbefaling 3

Mange af MS Life loggings deltagere synes, det var rart at få præsenteret deres data direkte på deres wearable's urskive sådan, at det var nemt at følge med og skabe overblik over målingerne. 

Derudover kommer wearables med forskellig skærmstørrelse. Det kan være en god idé at prøve forskellige wearables i butikken for at teste, om du kan læse hvad der står på skærmen og trykke på alle knapper uden besvær.

4. Har du brug for et aktivitetsur, der er vandafvisende

Anbefaling 4

Det kan være relevant at anskaffe sig en wearable, der er vandafvisende, hvis du svømmer eller gerne vil undgå at skulle tage uret af, når du går i bad. Flere deltagere fra MS Life Logging var glade for at kunne have uret på, når de var i bad, så de ikke risikerede at glemme at tage det på efterfølgende og dermed gå glip af målinger eller notifikationer om f.eks medicinindtag. 

Vil du læse alle seks anbefalinger, kan du finde dem her: