Gå til hovedindhold

Mange mennesker med MS bruger alternativ behandling

Kort fortalt

Mange mennesker med sclerose bruger alternativ behandling. Alternativ behandling er ikke en bestemt type behandling, men dækker over mange forskellige behandlingstiltag. Fælles for dem alle er, at de ikke indgår som en fast del af det autoriserede sundhedsvæsen.

Undersøgelser viser, at cirka halvdelen af mennesker med sclerose bruger alternativ behandling. De mest populære behandlingsformer er kosttilskud, særlig diæter, akupunktur, urtemedicin, zoneterapi og yoga.

For personer med sclerose er formålet med den alternative behandling at gøre noget godt for kroppen - at styrke den, håndtere symptomer, få mere modstandskraft og at få mere velvære og energi.

Hvad mener Scleroseforeningen?

Scleroseforeningen fraråder, at alternativ behandling bruges i stedet for lægelig behandling. Men vi ved, at mange mennesker med sclerose oplever at få noget godt ud af at bruge alternativ behandling, og vi forholder os derfor åbent til at anvende det som supplement til den medicinske behandling. 

Vi kan dog ikke anbefale specifikke alternative behandlingsformer, hvis der ikke er god dokumentation for virkningen. Derfor er alternativ behandling et område, som vi ønsker at få mere viden om.

Del dine erfaringer med alternativ behandling med os!

Vi er altid interesserede i at høre om folks erfaringer med at bruge alternativ behandling. Hvis du har erfaringer, som du gerne vil dele med os, kan du skrive til ab@scleroseforeningen.dk

Læs mere om alternativ behandling

Vi har samlet samlet den viden, der aktuelt findes, om de mest anvendte typer alternativ behandling blandt personer med sclerose. Du kan finde mere viden om behandlingsformerne her.

Scleroseforeningen har også gennemført flere forskningsprojekter, der skaber viden viden om virkningen af alternativ behandling til mennesker med sclerose. Du kan læse mere om vores forskning her.