Gå til hovedindhold

Sclerose for børn

Kort fortalt

Børneuniverset er til familier med børn mellem 5 og 12 år. Her finder I historier, film og tegninger som lægger op til en snak om sclerose. De vil forhåbentlig give jer svar på nogle af de spørgsmål, som børn ofte stiller. Vi håber, at denne side vil give anledning til nogle gode stunder med leg og alvor for jer som familie. 

Sclerose for børn banner

Til forældrene

Scleroseforeningen har lavet denne side til børn og familier. Det er meningen, at I som familie kan få noget inspiration til at tale om de forandringer, der er kommet i jeres liv. Siden giver også mulighed for, at børn kan ”møde” andre børn, som kender til det at have en far eller mor med sclerose. Mange af de materialer, vi har på siden, er tænkt som dialogværktøjer, som I kan tage udgangspunkt i.

Det er vigtigt, at børn har nogle voksne, de kan tale med om deres oplevelser og bekymringer. Nogle gange kan det være lettere at tale med en anden end ens mor eller far, og det kan også være rigtig godt.

Det er vigtigt at tale med sine børn, også om de svære ting som livet med en kronisk sygdom kan medføre. Samtidig er det også centralt at respektere barnets grænser og behov for at gå ud og ind af en vanskelig snak. I kan evt. læse brochuren ”Hvordan taler jeg med mit barn om sclerose”, som giver aldersspicifikkke råd og ideer til, hvad man skal være særlig opmærksom på.

Læs pjecen "Hvordan taler jeg med mit barn om sclerose" her.