Gå til hovedindhold

Mød Scleroseforeningens Ungeambassadører

Kort fortalt

Nedenfor kan du møde foreningens Ungeambassadører. Det er en gruppe seje unge frivillige, der har valgt at gøre en forskel for andre unge. Fælles for dem er, at de er pårørende til en forælder med sclerose. Ungeambassadørerne leder vores Hangouts. Mød nogle af dem her. 

MATHIAS SKALLERUP JØRGENSEN

20 år
Studerer medicin på Københavns universitet
Har en mor med sclerose

Hvorfor er du ungeambassadør?

”Det er et kæmpe privilegium at være ungeambassadør. Jeg er med til at skabe et univers, hvor sygdommen fylder mindre i tankerne, og hvor den pårørende træder frem og er i fokus. Det betyder sindssygt meget for mig, at sclerose er en sygdom, der italesættes blandt unge og specielt unge pårørende. Om du er 12 eller 30 år gammel, så har vi alle brug for at snakke sammen og drøfte vores tanker og bekymringer. Og de kan spænde bredt: Fra om mor/far kan tåle fredagsslikket grundet sclerose, eller om mor/far er der til at se børnebørnene vokse op. Uanset hvad, så er vi pårørende der for hinanden.”

Hvad får man ud af at deltage i et Hangout? 

"Man får et trygt og sikkert rum, hvor man kan italesætte problemstillinger eller bare lytte med, hvis det er det man har brug for. Man går fra et et Hangout med en fantastisk følelse i maven, en følelse af glæde, bekræftelse og lettelse. Vi pårørende er ikke alene, og det sætter et Hangout-forløb en stor, fed streg under. Vi ses i et Hangout!"

EMBLA JOHANNE HANSEN

26 år
Studerer teologi
Har en mor med sclerose

Hvorfor er du ungeambassadør?

"Jeg synes, det er vigtigt, at der kommer et endnu større fokus på unge pårørende til en forælder med sclerose. Jeg ved, hvor værdifuldt det er at dele sine tanker og følelser med andre i den samme situation, da min egen mor haft sclerose i 20 år, og det har gjort en positiv forskel for mig, at snakke med ligesindede. Det vil jeg gerne give andre mulighed for." 

Hvad får man ud af at deltage i et Hangout? 

"Man føler sig mindre alene. Der er stor tryghed i, at andre pårørende forstår og genkender de tanker og følelser, man deler omkring det at have en syg forælder."

Vil du gerne være Ungeambassadør? Læs mere her: Bliv frivillig Ungeambassadør