Gå til hovedindhold

#SNAKSAMMENOMSCLEROSE

Træthed. Kort lunte. Nul energi. Det er ikke altid nemt at have en forælder med sclerose. Hør andre unge snakke om deres erfaringer med at have sygdommen tæt inde på livet.

Snak sammen om sclerose

Kom med til et digitalt Hangout, og tal med andre om at vokse op med en forælder med sclerose.

Tilmeld dig de digitale Hangouts i 2023

Der er Hangouts d. 1. november, 15. november, 29. november og 13. december.

Vil du være med?

Så skriv til os på +45 24 99 01 55 eller på mail, eller tilmeld dig i formularen.

Vil du høre mere om #snaksammenomsclerose?

Embla, 25 år, har en mor med sclerose
Tidligere deltager i Hangouts

Hvad fik du ud af at deltage i Hangouts?

”Det hjalp at snakke med nogen, der har de samme følelser. Man finder ud af, at de følelser, man har, er relateret til det at have en syg forælder.”

Hvad er dit bedste råd til en, der også har en forælder med sclerose?

”Helt klart at snakke med andre om det. Det tror jeg virkelig, er det bedste. Så man får en følelse af, at man ikke står alene med de følelser, man oplever. Det kan være med til at bekæmpe ensomheden i det.”

Hvad var din oplevelse efter dit første Hangout?

”Det var en ret vild oplevelse. Min mor fik sclerose, da jeg var 7 år gammel, og jeg havde indtil da ikke mødt ét eneste menneske med en forælder med sclerose. Så det var ret vildt at sidde 5-6 stykker sammen, hvor alle kendte til det. Jeg fik en oplevelse af, at jeg ikke var helt alene om det.”

Snak sammen om ansvar. Om bekymringer.
Om hvad som helst.

Der er mange måder at håndtere sclerose på. Nogle bekymrer sig og tager ansvar. Andre ignorer sygdommen og prøver at tænke på noget andet.

Uanset hvordan du gør, kan det være godt at tale med andre unge, som også har sygdommen tæt på.

Mathias, 19 år, har en mor med sclerose
Tidligere deltager i Hangouts

Hvorfor meldte du dig til Hangouts sidst?
”Jeg efterspurgte et tilbud, hvor jeg kunne snakke med andre, som var på min egen alder og i samme båd som mig. Det er ikke helt det samme at snakke med sine venner fra gymnasiet, fordi de kender ikke rigtig til sygdommen. Personerne til et Hangout forstår det bare på en anden måde, og det blev vi også enige om efter vores samtaler. For selv om man ikke rigtig kender hinanden, så kender man til sygdommen, og man ved, hvad det indebærer at have en syg forælder.”

Hvad var din oplevelse efter første Hangout?
”Jeg var superglad. Det første jeg gjorde, da jeg kom hjem, var at løbe hen til min mor og give hende en kæmpe krammer og sige: ’Hvorfor har jeg ikke gjort det her noget før?’. Det var så fedt at have nogle andre at snakke med, og jeg tror også, at min mor kunne mærke på mig, at det var fedt, at der var den mulighed til rådighed. Jeg var faktisk lidt ked af, at der ikke havde været de samme muligheder før. Der havde været tilbud, hvor man kunne mødes i grupper og på camps, men det er fedt, at man starter med at mødes på denne måde i Hangouts. Så kan man senere hen deltage i camps og lignende. Der er måske også nogle, som er lidt generte i det – og der er det fedt at møde nye mennesker på den her måde.”

4 unge
2 værter
100 % fri snak

Hvordan føles det at vokse op med en forælder, der har sclerose? Er det OK at tale åbent om sygdommen? Og hvad sker der, når vi ikke gør?

Lyt med, når psykolog Mette Sloth og medvært Anne Sofie Troels, som selv har en far med sclerose, snakker med fire unge om noget af det, der fylder, når man har sclerose i familien.

Find podcasten ‘Snak Sammen om Sclerose’ på Apple Podcasts eller Spotify!