Gå til hovedindhold

Forskningsprojekt: Hvad kan du selv gøre for at leve godt med sclerose?

Kort fortalt

Et forskningsprojekt undersøger effekten af systematisk fysisk træning tidligt i sygdomsforløbet. For kan en tidlig indsats med et træningsprogram skræddersyet til mennesker med sclerose reducere symptomerne?

Projektet har modtaget støtte fra Scleroseforeningens husstandsindsamling 2017.

_____

Projektansvarlig
Ulrik Dalgas, Lektor, Institut for Folkesundhed, Aarhus Universitet

______

Professor Ulrik Dalgas’ seneste projekt på Aarhus Universitet vil undersøge effekterne af systematisk fysisk træning som supplerende behandlingsstrategi tidligt i sygdomsforløbet. Formodningen er, at det kan medvirke til at reducere sygdomsaktiviteten og de symptomer, der følger af sygdommen.

Målet er at udvikle et træningsprogram, der i sidste ende kan mindske symptomerne, forbedre kognitionen og bevægelsesapparatet, og bremse sygdommens udvikling.

Derfor støtter vi forskningen

Fysisk bevægelse har vist sig sikker og effektiv som symptombehandling i rehabiliteringen af mennesker med sclerose, hvor målrettet træning i mange tilfælde har vist sig at være med til at vedligeholde patientens funktionsevne både fysisk og kognitivt.

Scleroseforeningen har derfor valgt at give en andel af de indsamlede penge fra husstandsindsamlingen i 2017 videre til lektor Ulrik Dalgas fra Aarhus Universitet. Ulrik Dalgas sigter med forskningen mod svar på, hvordan træning kan bidrage til at bremse sclerose.

 

”Som menneske med sclerose kan man selv have indflydelse på sin sygdom og arbejde aktivt for at mindske dens symptomer. Det har vi brug for mere viden om for at gøre fremtidens behandling så effektiv som muligt.”

– Lasse Skovgaard, chef for forskning og dokumentation, Scleroseforeningen

_____

Vi står sammen mod sclerose

For den mor, der netop har fået diagnosen. For den bror, som nu går med rollator. For den kollega, som er savnet på arbejdspladsen.

Sammen kan vi ændre verden for et menneske med sclerose. Meld dig som indsamler eller indsamlingsleder den 9. september 2018.

Meld dig som indsamler

Vær med til at indsamle penge til forskning i sclerose.