Gå til hovedindhold

Identification of P7-reactive NKT cells, as potential vaccine target for treatment of MS

Kort fortalt

Projektansvarlig: Shohreh Issazadeh-Navikas, Professor, Neuroinflammation, Biotech Research & innovation Center, Københavns universitet
Sted: Biotech Research & innovation Center, University of Copenhagen
Støttebeløb: 784.000 kr.
Forskningsprojektets slutdato: 31. dec. 2016

Formål 


Dette projekt har til formål at undersøge P7 responderende NKT celler i henhold til deres neuronbeskyttende effekter, og hvorledes IFN-b behandling påvirker disse celler hos MS patienter. Vi vil desuden forsøge at optimere effekten og biokompatibiliteten af vores P7 vaccine. Da P7 vaccinen allerede har vist lovende resultater, vil en optimeret version potentielt set kunne indgå i en fremtidig behandling af MS.

Støttet beløb

2015: 325.000 kr.

2014: 250.000 kr.

2012: 784.000 kr.

 

Kort beskrivelse af projektet

Multipel sklerose (MS) er en kronisk inflammationssygdom, som påvirker centralnervesystemet og er den hyppigst forekommende neurologiske lidelse hos unge individer. Sygdommen er forårsaget af kroppens eget immunforsvar, som overreagerer på nogle af kroppens egne proteiner. De nuværende behandlingsmetoder, herunder interferon-beta (IFN-b), har vist at have varierende effekt, som ofte aftager over tid og patienter oplever desuden uønskede bivirkninger. I modeller for MS kan Natural Killer T (NKT) celler, som er en del af kroppens eget immunforsvar, reducere den kroniske hjerneinflammation og derved forbedre patologien. I en nylig publikation viser vi at et protein kaldet P7, som er naturligt forekommende i den menneskelige krop, kan aktivere NKT celler. Vi viser ydermere at immunisering (vaccination) med P7, er effektiv i behandlingen af ikke blot MS model men også andre autoimmunsygdomme. 

Kort rapport

Link til publicerede artikler