Gå til hovedindhold

Kognitionsforbedring hos personer med progressiv MS - et multicenter, randomiseret, blindet kontrolleret studie

Kort fortalt

Dette studie vil undersøge effekten på kognitiv funktion af kombineret kognitiv og fysisk træning på personer med progressiv sklerose.

Emneområde: Symptombehandling og livskvalitet

Formål

Op mod 70 % af personer med progressiv sklerose oplever at have kognitionsproblemer. Det er påvist, at kognitiv træning og fysisk træning kan have en positiv effekt på kogntion hos attaktvise patienter. Dette er dog endnu ikke undersøgt i den progressive patientgruppe.
Derfor ønsker vi at undersøge, om fysisk træning og kognitiv træning kan have en positiv effekt på den kognitive funktion på personer med progressiv sklerose.

Mød forskeren

Laurits Emil Taul Madsen, Kandidatgrad i Idræt

Beskriv hvad der driver dig personligt i dit arbejde med MS-forskning:

Det der personligt driver mig i mit arbejde med MS-forskning er tanken om, at jeg kan hjælpe andre mennesker med at få et bedre liv. Det er en enorm motivation at gå på arbejde hver dag, når man ved, at man kan være med til at forbedre hverdagen hos andre.

Laurits Emil Taul Madsen

Kandidatgrad i Idræt

Hvilken betydning har det for din forskning at projektet har modtaget midler fra Scleroseforeningen?

Da vi i marts blev ramt af en nedlukning grundet COVID-19, gjorde det også at vores forskningsprojekt blev lukket i en periode, hvilket har forsinket os lidt. Med støtten fra Scleroseforeningen, er vi stadig i stand til at opnå det ønskede antal deltagere, og levere nogen rigtig solide og vigtige resultater.

Laurtis Emil Taul Madsen

Kandidatgrad i Idræt

Kort rapport