Kognitiv rehabilitering gør en forskel
Et engelsk studie fra 2017 peger på, at kognitiv rehabilitering har en positiv effekt på livskvaliteten hos mennesker med sclerose.

En engelsk forskergruppe sammenlignede syv studier om kognitiv rehabilitering. Disse syv studier indeholdt tilsammen interviewdata fra 195 mennesker med sclerose, som havde deltaget i kognitiv rehabilitering.
Formålet med undersøgelsen var at samle disse data for at opnå en større forståelse af, hvordan mennesker med sclerose oplever virkningen af forskellige former for kognitiv rehabilitering.
Ved at sammenligne studierne med nogle bestemte metoder, kunne forskerne lave en omfattende integration af den nuværende kvalitative evidens på området.
Øget livskvalitet
Resultaterne af analyserne viste, at deltagerne oplevede forbedringer af kognitiv funktion og andre områder relateret til deres livskvalitet. Deltagerne fortalte om forbedringer i humør og af kvaliteten af deres sociale relationer. De oplevede også øget selvtillid, udholdenhed og optimisme.
Forskergruppen konkluderede derfor, at mennesker med sclerose, som oplever kognitive udfordringer, kan få gavn af kognitiv rehabilitering.
Se en sammenfatning af studiet hos tidsskriftet Neuropsychological Rehabilitation.
Hvis du kunne have lyst til at deltage i kognitiv rehabilitering, kan du spørge din egen læge om dine muligheder. På Sclerosehospitalerne afholdes der bl.a. temaforløb om kognition. Læs mere om Sclerosehospitalernes temaforløb om kognition og de kognitive teknikker, der undervises i.
I kommunerne er der centre for kommunikation og udvikling eller såkaldte kommunikationscentre. Her er der dygtige fagfolk, som tilbyder undervisning individuelt eller i gruppe. Man behøver ikke en henvisning for at henvende sig. Læs om Mogens, som går til kognitiv træning hos CSV i Vejle.