Langtidseffekter af fysisk træning
Dette projekt undersøger om få træningssessioner fordelt over et helt år kan opretholde de positive effekter opnået efter en intensiv træningsperiode blandt sclerosepatienter.
Emneområde: Symptombehandling og livskvalitet
Formål
Fysisk træning har vist sig som en effektiv behandling mod en lang række symptomer. Formålet med træningen i dette projekt er, at man som sclerosepatient enten opretholder eller forbedrer sin gangfunktion over tid, så man kan leve et mere uafhængigt liv. Hvis du har et fint funktionsniveau og kan bevare det gennem fysisk træning, så er der også tale om en god effekt. Men en af de største udfordringer ved at behandle sclerose gennem fysisk træning er, at det er vanskeligt at fastholde effekten af behandlingerne over længere tid.
Dette projekt vil undersøge hvorvidt få træningssessioner fordelt over et helt år kan opretholde de positive effekter opnået efter en intensiv træningsperiode blandt sclerosepatienter.
Mød forskeren
Laurits Emil Taul-Madsen, Cand Scient. Idræt

Beskriv hvad der driver dig personligt i dit arbejde med MS-forskning:
Gennem flere år, har jeg nu kunnet se, hvilken positiv effekt fysisk træning har på livskvaliteten hos personer med MS. Når man over tid kan se en direkte effekt på deltagernes livskvalitet, giver det en sult, for at dykke endnu dybere i forskningen og finde frem til den mest effektive måde at træne på.
Laurits Emil Taul-Madsen
Cand Scient. Idræt
Hvilken betydning har det for din forskning at projektet har modtaget midler fra Scleroseforeningen?
Støtten fra Scleroseforeningen betyder, at vi kan holde gang i forskningen. Det er stort forskningsprojekt med træningsinstruktører i Århus, Odense og København. Så det betyder helt konkret, at vi kan køre videre med forskningen og holde gang i træningerne rundt omkring.
Laurits Emil Taul-Madsen
Cand Scient. Idræt