Gå til hovedindhold

Mange med sclerose bruger naturmedicin og kosttilskud

Kort fortalt

Mennesker med sclerose bruger ofte naturmedicin og kosttilskud og største delen kombinerer naturmedicin- og kosttilskudsprodukter med konventionel medicin. På siden her kan du læse mere om, hvilke produkter mennesker med sclerose oftest anvender samt hvem der typisk kombinerer naturmedicin og kosttilskud med konventionel medicin. 

Hvorfor tager patienter med sclerose naturmedicin og kosttilskud?

De fleste mennesker med sclerose bruger naturmedicin og kosttilskud for at forebygge eller behandle scleroserelaterede symptomer, for at styrke kroppen som helhed eller for at bremse sygdommens progression. Det er kun få patienter med sclerose, som bruger naturmedicin og kosttilskud i den tro, at det kan kurere deres sclerose. For mange er det et supplement til den konventionelle sclerose-behandling og giver dem en følelse af, at de selv gør en indsats mod sygdommen.

Hvem supplerer konventionelle medicin med naturmedicin og kosttilskud?

Den typiske bruger af både konventionel medicin samt naturmedicin og/eller kosttilskud er - sammenlignet med andre sclerosepatienter - oftere 40 til 60 år, har attakvis sclerose, har haft diagnosen i mindre end 3 år, har over 8 selvvurderede sclerose-symptomer, har en bacheloruddannelse eller mere, har børn under 16 år og kommer på en scleroseklinik 3 til 6 gange om året.

Kilder