Gå til hovedindhold

Kursus: Parforhold og kommunikation

Kort fortalt

Kærligheden i parforholdet kan blive udfordret, når den ene af parterne er ramt af sclerose.

Målet er, at I efter kurset selv kan arbejde videre med en kommunikationsform, som bidrager til god kontakt, kærlighed og nærhed i forholdet.

 

Om kurset:

Fysiske begrænsninger, kognitive problemer og udfordringer med at styre følelsesudbrud, kan skabe frustrationer hos begge parter. Det kan give en oplevelse af afstand og svære vilkår for kærligheden på grund af skænderier eller tavshed.

På kurset får I mulighed for at kortlægge jeres fælles styrker og udfordringer. I vil komme til at arbejde med nye måder at kommunikere på og få hjælp til bedre at kunne tackle svære følelser.

Formål:

Målet er, at I efter kurset selv kan arbejde videre med en kommunikationsform, som bidrager til god kontakt, kærlighed og nærhed i forholdet.

Kursusform:

Der tages udgangspunkt i relevante temaer fra jeres hverdag og I de konkrete udfordringer, som I oplever, i forhold til at leve med sclerose.

Der vil blive arbejdet med aktiv lytning, nærvær og fokus og I vil få mulighed for dialog omkring nye handlemuligheder i hverdagen.

Der vil blive mulighed for både at tale alene med sin partner og med andre par og der vil være plads til fælles opsamling og diskussioner.

Kurset foregår på dansk.

Undervisere:

Scleroseforeningens psykologer Yvonne Dam Mønsted og Helle Gry Pedersen

Antal pladser:

10 par

Tid:

Fredag d. 30. august til søndag d. 1. september

Sted:

Dronningens Ferieby i Grenaa

Pris:

500 kr. pr. par

Hvem kan deltage:

Par hvor den ene har sclerose, og som har interesse for at udvikle sig i et parforhold.

Ansøgningsfrist:

Søndag d. 28. juli 2019

Onlineansøgning her:

Via NemTilmeld