Mental hjemmetræning
Du kan med fordel træne din mentale styrke hver dag. Nogle af de effektive måder, du kan gøre det på, er igennem meditationer indendørs og ude i naturen, forskellige slags håndværk og øvelser, der flytter dit fokus. Det guides du igennem her af to af Sclerosehospitalernes dygtige undervisere.
Hjemmetræning: Meditation
"Ved den første meditation får du mulighed for at bruge åndedrættet som anker for din opmærksomhed, mens du i den anden meditation bevidst træner opmærksomhed på sansning af din krop. Find et godt sted at sætte dig, inden du starter med at lytte til en af meditationerne."
- Margit Mortensen, fysioterapeut og underviser i meditation på Sclerosehospitalet Ry


Hjemmetræning: Bevidst nærvær i naturen
"Det at være i naturen med alle sanser åbne, kan give dig ro i sindet og i kroppen, og din hjerne får en tiltrængt pause og restitueres. Her guides du gennem en naturmeditation, der afsluttes med åndedrætsmeditation. Du kan med fordel selv være ude, når du ser videoen. Så find dig et uforstyrret sted i en park, haven eller en skov, og sæt dig på en bænk, din rollator, i din kørestol eller op ad et træ. Vær klædt godt på, og medbring et siddeunderlag og evt et tæppe."
- Ulla Johnsen, ergoterapeut på Sclerosehospitalet Ry

Hjemmetræning: Craft
"I denne video guides du til at arbejde med craft, samtidigt med at du har opmærksomhed på sansningen, så du ser og mærker, hvad du arbejder med. Når dine sanser aktiveres, beroliges nervesystemet, hvilket giver ro og afslappethed. Desuden kan du opleve øget fokus og opmærksomhed efter øvelsen. Så find dit håndarbejde frem - det kan være alt fra strikketøj, træarbejde, maleri eller noget helt fjerde - og sæt dig godt til rette, inden du her bliver du guidet til at blive ét med dit craft-arbejde."
- Ulla Johnsen, ergoterapeut på Sclerosehospitalet Ry

Hjemmetræning: 'Tre gode ting'
Kender du øvelsen 'Tre gode ting'? Det er en øvelse, der kan flytte dit fokus, så hverdagen består af færre bekymringstanker og erstattes med de positive og givende af slagsen. Her i videoerne kan du finde ud af, hvordan du bruger øvelsen 'Tre gode ting', når ergoterapeut Ulla Johnsen fra Sclerosehospitalet Ry guider dig igennem.
- Find illustrationen med 'Tre gode ting' her Illustration: 'Tre gode ting'

I den første del af øvelsen skal du spotte de gode oplevelser, du har haft i løbet af din dag.

I den anden del af øvelsen skal du finde ud af, hvorfor de gode oplevelser gik godt.

I den sidste del af øvelsen skal du finde ud af, hvad din rolle var i den gode oplevelse.

Forskning viser, at hvis du laver øvelsen hver eneste dag i to uger, flyttes dit fokus fra det negative til positive i dit liv.
