Gå til hovedindhold

2. Influenza A vaccine

Spørgsmål
H1N1 vaccine - andet stik?

Jeg er scleroseramt og har fået første stik med H1N1 vaccinen. Det gav en temmelig kraftig reaktion, med bivirkninger både alment og lokalt i ti dage. Derfor tænker jeg nu over om det er godt eller skidt for mig at få andet stik, som planlagt.

Mine tanker går på, om den kraftige reaktion kan have en sammenhæng med sclerosen - og om andet stik så er en unødig provokation? Hvor meget bedre er jeg dækket ind af to stik i forhold til kun et? Kan jeg bruge den kraftige reaktion som pejlemærke, for hvor syg jeg i givet fald ville blive af selve influenzaen?

Jeg har valgt at takke ja til vaccinen, fordi jeg oplever stor modtagelighed overfor infektioner, at de er uforholdsmæssigt hårde ved mig samt at så godt som alle mine attakker er kommet i kølvandet på en infektion. Desuden er jeg overfølsom overfor ganske meget antibiotika.
Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang