Gå til hovedindhold

Ændret personlighed og væremåde ved MS

Spørgsmål

Jeg er gift med en mand med sclerose. Vi har haft sygdommen inde på livet i efterhånden mange år. Min mand måtte gå på førtidspension for to år siden, da hans træthed og koncentrationsevne blev en for stor belastning.

Min mand har fuldstændig trukket sig væk ønsker ingen intim kontakt, ingen klem eller noget med følelser, det er kommet snigende, og han nægter at tale om det. Vores situation er noget anstrengt. Jeg holder meget af min mand og har ikke presset ham til tæt kontakt. Forslået at vi kunne få hjælp, dette ønsker han ikke, han mener ikke det er et problem. Jeg føler mig frosset ud af vores ægteskab og er kørt fast, særlig fordi han ikke vil tale om det. Er det almindeligt at scleroseramte kan få det sådan?

Sammen med hans afstandstagen fra mig, er han også begyndt at tale meget grimt til mig og svarer mig ofte nedladende, hvad han heller ikke har gjort før. Han sidder ved sin computer dag og aften. Jeg har spurgt, om han ønsker skilsmisse, det gør han ikke, men når han heller ike vil tale om det, hvad gør man? jeg forbinder hans adfærd med hans sygdom. Har I nogle gode råd?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang