Gå til hovedindhold

Ændring af arbejdstid

Spørgsmål

Jeg har et flex-job under den gamle ordning med et timetal på 12,5 timer pr. uge. Dette timetal skal nedsættes til 5 timer pr. uge. Mit job-center siger, at selvom det er samme arbejdsgiver og stilling, er der tale om en ny ordning med en væsentlig lavere løn. Jeg har spurgt flere og fået forskellige svar. Er det muligt at få et endeligt svar?

Svar

Din arbejdsgiver modtager på nuværende tidspunkt max tilskud - 2/3 af minimallønnen - regner jeg med. Hvis din arbejdsgiver ønsker at fortsætte denne ordning og aflønne dig uforandret, vil der som sådan ikke være nogen, som vil tage sig af det.

Men jeg går ikke ud fra, at det forholder sig sådan. Jeg går ud fra, at din arbejdsgiver fremadrettet vil tilbyde dig en ny ansættelse på 5 timer om ugen og derfor også vil aflønne dig for 5 timer om ugen. I så fald taler vi om et fleksjob efter reglerne efter 1.1.2013 med løn fra arbejdsgiver og et beregnet fleksløntilskud fra Jobcentret.

Nu ved jeg jo ikke, om du har pensionsordning i dit nuværende job, men i så fald vil indbetaling af pensionsbidrag fremadrettet være i forhold til din løn fra arbejdsgiver (5 timer om ugen), fra Jobcentret er max 500 kr. mdl. reserveret til ATP.

Jeg vil anbefale dig i givet fald at tage kontakt til dit eventuelle pensionsselskab.