Gå til hovedindhold

Ændring af arbejdstid

Spørgsmål

Jeg er i gammel fleksjob-ordning 12 timer om ugen, og har været det i 10 år på samme arbejdsplads. Jeg vil gerne ned på 10 timer. Er det på nogen måde muligt, at jeg kan forblive på den gamle ordning? Min arbejdsplads er ikke villig til at betale for, at jeg går ned i tid.

Svar

Jeg kan forstå, at din arbejdsplads modtager 2/3 løntilskud til din løn. Ved en ændring af din arbejdsindsats vil det være din arbejdsplads, der skal tage stilling til ændring af din ansættelse og hvis man ikke mener, at det rent økonomisk er en mulighed at fastholde dig på nuværende vilkår, kan en ansættelse i fleksjob efter ændrede regler pr. 1.1.2013 komme på tale.

Nu kan jeg ikke vide, hvorvidt tilskud via personlig assistanceordningen kan være en mulighed for dig, du kan orientere dig nærmere om disse regler dels via Scleroseforeningens hjemmeside eller via Jobcentret. Jobcentret skal i givet fald inddrages ved evt. ændring af dit fleksjob.

For yderligere vejledning kan drøftelse med dit faglige forbund eller evt. telefonisk kontakt med Scleroseforeningens socialrådgiver være relevant.