Gå til hovedindhold

Ændring af førtidspension

Spørgsmål

Udbetaling Danmark har sendt mig et brev om mulighed for skift af førtidspension til ny ordning. Jeg kan ikke gennemskue, hvad en klog vælger. På jeres hjemmesides indlæg om emnet den 22. maj 2013 anbefaler I, at man rådfører sig med nogen, der har indsigt i reglerne, før man træffer sit valg. Hvem kunne denne nogen være, revisor, advokat?

Kommunerne har jo sparekniven fremme, og jeg frygter at kommunen vil rådgive mig til at vælge den ordning, der er billigst for kommunen og ikke nødvendigvis bedst for mig. Senest er der jo generelt skåret dybt og urimeligt i bl.a. hjemmehjælpen. Jeg prøver derfor hermed at rådføre mig med jeres kloge socialrådgivere.

I maj 2002 blev jeg tildelt fleksjob 20 timer om ugen – svarende til mellemste førtidspension, derfor har jeg modtaget brevet. Min arbejdsplads – hvor jeg stadig er ansat – modtager førtidspensionen, lægger en lille pose penge oveni og udbetaler mig månedlig løn. Skal min arbejdsgiver involveres i mit valg af gammel/ny? Skal der forhandles en ny fleksjob-kontrakt på plads mellem kommunen og min arbejdsgiver, hvis jeg vælger den nye førtidspensions-ordning?
Hvis ja, vil jeg så automatisk blive ramt af fleksjob-reformen pr. 1. januar 2013 og ryger ind under de nye regler for fleksjob?

Hvad mener I bedst kan betale sig for mig – gammel eller ny ordning? Ud over ovenstående kan jeg fortælle, at jeg er single, ingen børn, bor i lejelejlighed, modtager invaliditetsydelse, men hverken boligydelse, helbredstillæg eller lignende ydelser. Jeg modtager praktisk hjemmehjælp og har indkøbsordning.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang