Gå til hovedindhold

Ændring af træning

Spørgsmål

Det er begyndt at gå væsentligt ned ad bakke for mig, og jeg går efterhånden kun lidt med krykke og rollator, så mit spørgsmål går på prioritering af træning, da jeg også arbejder med IT 22 timer om ugen (hvilket jeg gerne ville kunne blive ved med). Jeg er 33 år.

Som det er nu, har jeg delt ugen op på følgende måde:

Mandag cykler jeg på motionscykel 5-10 min. efter arbejde. Tirsdag står den på balancetræning i 30 min. (med trampolin, stor bold og få gulvøvelser) efter arbejde. Onsdag er der træning hos fysioterapeuten med maskiner, der har så stor vægtbelastning som jeg kan klare (40 kg) - her træner jeg på 3 benmaskiner og 2 armmaskiner (har fri fra arbejde onsdag). Torsdag står den så på balancetræning igen. Fredag er der dømt kredsløb igen. Lørdag/søndag ofte afslapning og social aktivitet.

Onsdag er en dag som gør ondt, og som betyder at jeg ikke er meget værd resten af dagen. Så umiddelbart tænker jeg, at det da må være dårligt. Men efter en snak med min fysioterapeut, er jeg noget forvirret; han mener nemlig at jeg skal skære ned på balance og kommer hen til ham og træne med maskiner mindst to gange om ugen, og så måske inddrage noget af weekenden til træning af balance.

I Haslev benytter de overhovedet ikke maskiner i træningen, men benytter gang- og balancetræning mere - og det virker. Så hvad skal jeg gøre? At kvitte jobbet er ikke noget jeg er interesseret i, da det giver meget livslyst og selvværd (men dette ville jeg nok være nødsaget, til hvis jeg skal træne så meget på maskiner).

Så mit spørgsmål til dig lyder altså: Bør jeg optrappe maskintræning, og få mere muskelmasse? Droppe maskinerne og lave gangtræning onsdag i stedet? Eller måske ridefysioterapi?

Jeg prøver at bedre lidt på alle fronter; altså balance, kredsløb og styrke - men måske der skal et andet fokus til?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang