Gå til hovedindhold

Afførings besvær

Spørgsmål

Jeg er en kvinde i 40´erne, der i januar fik diagnosen CIS. Jeg har problemer med at komme af med afføringen, og fik ved sidste konsultation at vide, at jeg skulle prøve Laxoberal 5 dråber dagligt. Det virker imidlertid ikke. Jeg har fået undersøgt min tarm, som ikke viste tegn på sygdom, og jeg har ikke problemer med fordøjelsen. Jeg kan spise nok så meget kostfibre ect., men det hjælper ikke på problemet med at komme af med afføringen, uanset hvor blød den er. Det der er problemet er, at det nederste af endetarmen ikke fungere optimal, jeg har sjældent afføringstrang. Når jeg skal på toilet, føles det som om, jeg skal presse imod den refleks som holder på afføring, og den bliver ført tilbage i tarmen. Det er meget generne, at kunne mærke afføring i endetarmen, og ikke at kunne presse det ud. Jeg har stort set daglig afføring, men bliver aldrig hel tømt, og det gør mig nervøs, da jeg ved det ikke er sundt med afføring i tarmen, derfor tænkte jeg at en stikpille kunne være løsningen. Kan du anbefale nogen?

Jeg fik som sagt diagnosen CIS i januar, og lider hverken af følelseforstyrrelser eller andre symptomer andet end lidt efterveer fra en nystagmus, jeg havde på venstre øje. En neurolog mente det var for tidligt, at jeg har afføringsproblemer. Hvad skal jeg egentlig lægge i det, at jeg nu med garanti har sclerose?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang