Gå til hovedindhold

Afføringsinkontinens

Spørgsmål

Jeg henvender mig til jer som ægtefælle til en MS diagnosticeret. Min hustru fik i 2016 konstateret MS, og har gradvist fået det værre. Hun fik ultimo 2015 et attak, som har givet varige mén som udarter sig i dårlig balance og svaghed/kraftnedsættelse i venstre ben. Dette bevirker, at hendes gang- og bevægefunktion er kraftig nedsat. Hun har via kommunen nu fået tildelt både stok og rollator. Jeg prøver i så stor udstrækning det er mig muligt, at hjælpe hende og aflaste der hvor jeg kan - herunder naturligvis alt som hidrører vores hjem, indkøb, rengøring mm.

Det seneste år er der desværre ligeledes sket en forværring/ændring i hendes "evne" til at holde på både stort og småt. At der kan ske et uheld med "småt", altså lidt tissen i buksen er til at have med at gøre, men desværre er der også efterhånden sket uheld af de "store" slags. Det er hverken for hende temmelig sjovt, ej heller for mig. Hun bliver meget ked af det og meget flov. Jeg skal ligeledes overvinde nogle grænser, når jeg skal klare oprydningen/rengøringen efter disse uheld. Jeg har nu søgt lidt rundt på nettet omkring begrebet fækal inkontinens og fundet adskillige sider om emnet. Hvad kan I fortælle om dette begreb, hvad er jeres erfaring, og kan min hustru evt. få medicinsk behandling for dette problem og i givet fald undgå evt. stomi.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang