Gå til hovedindhold

Aflastning

Spørgsmål

Jeg er hustru (46 år) til en mand (51 år) som fik konstateret sclerose i 1995 (vi har kendt hinannden siden 1980), og som har været uden gangfungtion og dermed har brugt elektrisk kørestol i ca. 6 år.

Vi har handicaphjælper på alle ugens hverdage i dagtimerne. Vores hus er ombygget så alt er handicapvenligt.

Problemet for mig, som hustru, er at jeg efterhånden har fået nok af at der kommer så mange forskellige mennesker her i huset, idet vi har haft utallige hjælperer ansat. Nogle stopper fordi at de skal i uddannelse og andre fordi det ikke lige var dem at være hjælperer alligevel.

Ovestående bliver heller ikke nemmere af at det også er noget af en kamp at få noget igennem ved kommunen. Det er ikke en vits at det kræver et godt helbred at være syg eller pårørende.

Min mand er efterhånden ret kongnitivt ramt, hvorfor jeg ikke føler at jeg længere har nogen sparringspartner og heller aldrig kan få ro herhjemme. Han er ret urolig; har fjernsyn (sapper MEGET) og radio kørende hele tiden, alting på en gang. Han kører rundt og op/ned i kørestolen, misforstår mange tig og er uden ret meget empatisk evne.

Mit spørgsmål er, om der er mulighed for en form for aflastning, eller sådan noget, så jeg for eksmepel kan få en dag/aften hjemme alene?

Det at vide, at "den faste uge-aften er jeg alene", kan være måske nedsætte min stress.

Jeg har mange spændiger i hele kroppen og forhøjet blodtryk, som vender tilbage hele tiden - alle behandlere siger at det er stress-relateret. Og er jeg ikke på toppen, så kører det slet ikke her.

Vores søn på 19 år ADHD og vores datter på 15 har en indre angst/stress over sin far, i forhold til om han kommer til skade m.m., da han i tidens løb har lavet en del dumme uheld for sig selv.

Hun er på efterskole nu og derved håber vi at hun kan få det hele lidt på afstand.

Kan i hjælpe mig med en form for aflastningsforslag, eller andre ideer til hvor vores dagligdag og ægteskab kan reddes, for det går ikke særlig godt efterhånden?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang