Gå til hovedindhold

Aflastning af rask ægtefælle

Spørgsmål

Er der i lovgivningen nogen muligheder for et par, som stadig er gift, hvor den scleroseramte i forholdet, kan komme ud af hjemmet og bo? 

Mine to søskende og jeg står i det dilemma, at sclerosen suger livet ud af min mor, men det samme sker med min far. Han er stresset og presset ned, hvor han snart ikke kan bunde længere. Han er netop blevet 60 år. De har været gift i over 30 år, men han kan ikke blive ved med at holde til at passe min mor. Set udefra er min mors situation ved at hive ham med i graven. Min mor er efterhånden stærkt medtaget af sclerosen. De kognitive evner er hårdt ramt. Hun er stærkt deprimeret. Sidder i elektrisk kørestol og derfor hjemmehjælp 6 - 7 gange om dagen. Hun skal hjælpes op af sengen, i seng, toiletbesøg, smøres mad til m.m. Mine forældres hjem er blevet til en banegård af hjemmehjælpere, fysioterapeuter, hjemmesygeplejersker, rengøring m.m.

Det er selvfølgelig fantastisk og dejligt med hjælp. Men situationen for min far er uholdbar. Vi ser selvfølgelig helst min mor blive i sit eget hjem, men føler vi har to forældre at tænke på, og lige nu er min fars helbred også i fare. Han er selv flexjobber pga. dårligt ben og på antidepressiv.

Hvad er som sagt mulighederne for et bo-tilbud uden for hjemmet til min mor, når de stadig er gift? Skal de skilles? Kan man som familie give et økonomisk tilskud til et sådant tilbud. Kan hun bo ude halvdelen af ugen? Hvordan med økonomien for min far?
Hilsner fra 3 børn, som kun ønsker det bedste for begge forældre.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang