Gå til hovedindhold

Almindelig vs. ny H1N1 influenza-vaccine

Spørgsmål

Jeg er (som så mange andre) voldsomt i tvivl om hvorvidt jeg vil blive tilbudt vaccine mod H1N1 virus, samt om jeg, i givet fald, skal lade mig vaccinere.

Jeg har rundt omkring læst følgende, som jeg vil bede dig af- eller bekræfte:

1. Personer med neuromuskulære lidelser såsom MS har større risiko for at blive alvorligt syge af H1N1 virus og vil derfor blive tilbudt vaccine.

2. Den vaccine der er under udvikling vil formentlig komme til at indeholde en såkaldt adjuvant (så vidt jeg har forstået et stof der booster immun-responset så man behøver mindre egentlig vaccine for at opnå beskyttelse).

3. En sådan adjuvant har ikke været tilsat tidligere godkendte influenza-vacciner.

4. En adjuvant af typen squalene vil sandsynligvis blive brugt.

5. Squalene-baserede adjuvanter kan have en ret langvarig effekt som booster af immunsystemet og har i undersøgelser induceret MS-lignende sygdomme i dyr.

Såfremt den vaccine der ender med at blive produceret indeholder en squalene-baseret adjuvant, vil du så anbefale MS-patienter at tage imod tilbud om vaccine, fordi risikoen for at blive alvorligt syg af Influenza A er større end risikoen ved at lade sig vaccinere?

Eller vil du. så længe risikoen ved squalene-baserede adjuvanter ikke er tilbundsgående undersøgt for MS-patienter, anbefale at vi holder os langt væk fra vacciner indeholdende sådanne stoffer?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang