Gå til hovedindhold

Anbefaling af medicinsk behandling

Spørgsmål

Jeg har en MS diagnose siden 1999, hvor jeg blev diagnosticeret via en opticus neurit. Jeg er 43 år gammel, og har levet et liv uden tegn på sygdom siden da. Jeg har født to børn på naturligvis hvis, har i en tre årig periode (fra 1999-2002) taget Betainterferon, men jeg dannede antistoffer, så det holdt jeg op med.

Sidste år, tog jeg kontakt til scleroseklinikken, da jeg havde "elektriske stød" ned af rygsøjlen. Jeg gennemgik en svært stressende periode, og ved at det nogen gange godt kan give udslag. Jeg fik foretaget en MR scanning, og den viste udvikling i hjernen. Derfor tilbød de mig straks Aubagio, og meddelte mig bivirkningerne. Jeg afslog tilbuddet. Nu har jeg igen fået foretaget en MR scanning, og igen viser den udvikling, hvorfor jeg igen er blevet tilbudt Aubagio. Igen i år har mit liv været præget af stress (mere fundamental), med både fyring og død, og jeg tænker derfor, at det har en sammenhæng.

Jeg er klar over, at Aubagio er præventivt, men når jeg tænker over hvilke bivirkninger det har, kan jeg ikke andet end spekulere på, om det ikke bare vil gøre mig mere syg? Da jeg tog Betainterferon var mit klare billede, at min sygdomsfiksering blev meget stærkere, fordi jeg skulle tage medicinen. I dette tilfælde er der så ydermere bivirkninger som klart vil forværre min nuværende tilstand, og kan det stadigvæk være anbefalelsesværdigt for sådan en som mig?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang