Gå til hovedindhold

Angst for sclerose som diagnose

Spørgsmål

Jeg har for nyligt fået foretaget en MR-scanning af hovedet, hvor man har fået mistanke om betændelsesforandringer i hjernen, og derfor har kaldt mig ind til en spinalundersøgelse i august måned. Alle disse undersøgelser fortages jo for at finde ud af om der er tale om sclerose, eller en anden sygdom. Nu går jeg dog her og er nærmest stiv af skræk, fordi jeg jo har haft nogle symptomer, jeg ved er forbundet med scerose, i længere tid (det vil sige 4-6 år).

Af symptomer kan jeg nævne at blandt andet mit syn har ændret sig, i form af at det virker som om at jeg har fået et par fedtede briller på. Denne følelse/oplevelse er noget der kommer og går, og har en varighed af alt fra et kvarter til en time, før det bliver normalt igen. Jeg har ligeledes problemer med at jeg konstant får mad og andet galt i halsen, det virker som om at jeg ikke kan mærke hvor det skal hen og derfor ryger det forkert (selv jeg er meget omhyggelig med at tygge og spise langsomt).

Slutteligt oplever jeg også snurren i armene, nogle ukontrollerede spjæt i armene og en følelse af at mine arme ofte "sover" og prikker umotiveret. Jeg har forresten også svært ved at tømme blæren og at holde rejsning m.m.

Nu hvor det er konstateret at der er betændelsesforandringer i hjernen, samt de beskrevne symptomer, så er mit spørgsmål til dig: Hvor stor sansynlighed er der så for at det er en eller anden form for sclerose? Hvordan finder man ud af hvilken type sclerose der er tale om, og kan du eventuelt anbefale mig et netforum for patienter, der udveksler erfaringer og giver gode råd?

Der udover vil jeg også gerne høre dig hvor udprægede angstsymptomer er, i forbindelse med sygdommen, samt hvilke muligheder er der for at holde sygdommen hen med medicin afhængig af type?

Jeg kunne blive ved med at spørge, da jeg er helt på bar bund og er bange. Så: Hvor starter jeg, og hvordan finder jeg ro og overblik?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang