Gå til hovedindhold

Angst ved bilkørsel

Spørgsmål
Mit spørgsmål vedrører en afklaring af, i hvilket omfang nogle reaktioner jeg oplever, kan være symptomer på en slags fobi.

Jeg har ofte svært ved at skelne psykisk fra fysisk, da de fysiske symptomer "popper" op når jeg er ude af balance.
Jeg har haft sclerose i 10 år med føleforstyrrelser i fødder og underben og lidt balanceproblemer - jeg går med stokke og bruger kørestol, men kører også bil.

Jeg har netop fået udskiftet min handicapbil, og oplevede i den forbindelse pludselig angst når jeg skal køre i den nye bil. Jeg føler mig usikker på pedalernes placering (kører med automatgear, højre fod er den gode fod) og det bevirker at jeg forsøger at undgå at køre, hvorved der kommer til at gå lang tid imellem kørslerne.

Så bliver jeg endnu mere bange. Jeg frygter mest at jeg skal komme til at skade andre mennesker, hvis jeg f.eks. ikke kan reagere hurtigt nok, i en situation som kræver det.

Da jeg er over 50 år, overvejer jeg faktisk at stoppe med at køre bil, men frygter dette skridt, da bilen jo også repræsenterer en frihed for mig. Hjælp - er det en fobi eller reelt nok...sidder det i sjælen eller bare i fødderne?
Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang