Gå til hovedindhold

Anhænger til elektrisk scooter

Spørgsmål

Jeg har et spørgsmål angående transportmuligheder. Jeg har sclerose på 10. år og har en søn på 2. Han går i institution nogle kilometer fra hvor vi bor - og trives med det. Jeg er dog udfordret, når det kommer til at hente eller bringe ham. Min gangdistance er nedsat til omkring 100 meter, hvilket gør det svært for mig at bruge offentlig transport.

Samtidig gør smerter og fatigue at det ikke er sikkert for mig at køre en bil. Jeg har prøvet at tænke på alle mulige løsninger for, at det skal blive muligt for mig at blive en mere aktiv forælder. Jeg har overvejet en el-scooter, men så vidt jeg forstår, kan jeg ikke have et barn med. Jeg håber på et indspark, som kan hjælpe mig i rigtig retning.

Svar

Det er ikke muligt at montere et barnesæde på en scooter, men på nogle el-scootere kan der monteres en trækkrog, hvorpå du kan sætte en cykelanhænger. Det er så vigtigt, at du vælger en cykelanhænger, der dækker dit barns behov for støtte.

Jeg vil anbefale dig, at du kontakter firmaet der forhandler den scooter, du har kig på, og finder ud af om der lovligt kan monteres en trækkrog.

Alternativ kan du orientere dig på hmi-basen.dk. Skriv ”barneanhænger” i søgefeltet for cykelanhængeren, og ”elektrisk scooter” og vælg derefter ”el kørestole, manuel styring, klasse c (primært til udendørsbrug)” for scooter forslag.

Jeg vil samtidig anbefale dig, at du taler med din kommune om dit funktionsniveau og behov for selvstændig kørsel. Ud fra det du fortæller, kan jeg godt være lidt i tvivl om, du kan køre sikkert på en scooter. Når man kører på en scooter, skal man stadig kunne færdes sikkert i trafikken.

Hvis du selv skal ud og investere i en scooter, vil jeg anbefale, at du kontakter et af firmaerne i hmi-basen, hvor de har en konsulent som kan komme ud til dig og vise dig scooteren. De vil kunne give dig kyndig vejledning, og du kan afprøve, om den er noget for dig. Kan du køre den, skal der tilpasninger på? Kan du håndtere anhængerne og meget mere.