Gå til hovedindhold

Anmærkninger i kørekortet

Spørgsmål

Jeg ansøgte om nyt kørekort - med anmærkninger - i august 2015, da mit højre ben svigtede ved bilkørsel og styrke- og balancefunktionen er dårlig. Kommunen fortæller nu, at kørekortskravene skal udfærdiges, før de kan tage stilling til en evt. bevillig. Sagen er stadig på 7. måned hos kørekortspolitiet. Jeg har svært ved, at fastholde mit fleks-job uden egen bil. Flex-trafik fragter mig frem og tilbage; job, træning, frisør, indkøb m.m. men det er meget stressende, at skulle overholde disse aftaler og tærer enormt på energien (også fordi turen hjem ofte tager 3 gange så lang tid - det er jo en flekibel ordning!). Kan I hjælpe mig i dette enorme bureaukrati - for jeg har virkelig brug for en bil, for at familien og jeg kan trives.

Svar

Jeg forstår det sådan, at du har søgt støtte til bil. Som sådan er det næppe kørekortskravene, der er afgørende om man kan tage stilling til bevilling, men snarere valg af bil og som følge heraf også hvilke krav om særlig indretning, der bliver stillet. Jeg opfatter det sådan, at dit kørekort ikke er inddraget, men at du stadig har dit kørekort. Det er dog ikke muligt for dig at køre almindelig bil. Jeg forstår det også sådan, at du formentlig har behov for mere end automatisk transmission som særlig indretning?

Generelt tager det rigtig lang tid at få fornyet sit kørekort, men jeg ved ikke om kommunens sagsbehandler evt. (med din tilladelse) kan forhøre sig om hvilke krav, der forventes at blive stillet. Det kunne være et forsøg værd.

Det kan godt være svært at få flextrafikken til at gå "op i en højere enhed", som du beskriver. Jeg tænker, at du måske får dækket nogle udgifter i h. t. servicelovens § 100 samt at du evt. også har befordringsfradrag i h. t. Ligningslovens § 9D. Det er muligt at læse yderligere om dette på foreningens hjemmeside under Lovgivning.

Jeg kan være i tvivl om du - forudsat, at du har kørekortet stadig - kan leje en bil med den nødvendige særlige indretning. Du kan evt. drøfte det med din sagsbehandler.