Gå til hovedindhold

Anodyne

Spørgsmål

Jeg er faldet over noget der hedder Anodyne, og tænker om man med diagnosen sclerose kunne have gavn af sådan en trøje. Er det noget I har kendskab til. Jeg har haft et attack i min rygmarv, og i den forbindelse har jeg smerter, hvis jeg sidder for meget ned, og det er helt galt om aftenen ved sengetid, hvis jeg ikke får mine piller mod dette (Tradolan). Syntes også jeg har fået lidt dårligere balance, noget der også er blevet lagt mærke til på hospitalet ved sidste kontrol besøg.

Svar

Anodyne er holdningskorrigerende produkter, som ifølge hjemmesiden baserer effekten på Kinesiotape, som er elastisk tape, der lægges på huden i specifikke strøg og retninger. Da Kinesiotape placeres specifikt på kroppen, har den betydelig større sandsynlighed for effekt end Anodynes produkter, der er fremstillet udfra standard mål. Anodyne fæstner heller ikke på kroppen, derved vil den ikke have særligt megen mulighed for at strække og trække specifikt. Jeg har ikke selv erfaring med produkterne, hvorfor min vurdering er baseret på logisk ræssonement.

Der hvor Anodyne muligvis kan have effekt er i forhold til holdnings korrektion, da en tætsiddende t-shirt/vest vil rette kroppen lidt op, og tvinge kroppen i en mere korrekt holdning. Når kroppen arbejder udfra en normal holdning, vil muskulaturen arbejde udfra et korrekt udgangs punkt, og dette er altid gavnligt. I dit tilfælde vil du muligvis opleve det som "en hjælpende hånd" i forhold til at rette sig op, men det kræver fortsat muskelarbejde. Hvis du oplever udtrætning, og du falder sammen og får smerter, vil der ikke ske noget ved at afprøve t-shirten/vesten.

Du skal dog være opmærksom på, at hvis du har føleforstyrrelser/neurogene smerter kan de evt. blive forværret af trykket fra det tætsiddende tøj. Se på de muligheder de har og vurder, hvad der er lettest for dig at få af og på. Husk de  har 14 dages returret, så hvis det ikke har nogen effekt, skal du bestemt returnere det.