Gå til hovedindhold

Ansvar for korrekt rådgivning

Spørgsmål

Hvem har oplysningspligten om regler m.m. ved overgang tll flexjob? Jeg har sendt en klage til min kommune, men kan I hjælpe med, hvem der har det ansvar? 

Den 25. februar 2009 visiterede kommunen mig til fleksjob pr. 1. marts 2009 grundet nedsat arbejdsevne. Inden overgangen til fleksjob var jeg medlem af en A-kasse, og har i perioden efter overgangen til fleksjob fortsat betalingen til min A-kasse. I forbindelse med debatten omkring efterløn, har jeg været i dialog med min A-kasse og en på kommunen omkring mine indbetalinger, og her har jeg fået oplyst, at jeg ikke burde have fortsat betalingerne til en A-kasse efter overgangen til fleksjob.

Brevet fra kommunens Jobcenter dateret den 25. februar 2009 - dette mener jeg aldrig at have modtaget - indeholder afgørelsen samt en klagevejledning. I afgørelsen henvises til at jeg vil blive kontaktet indenfor kort tid omkring indbetaling til fleksydelse. Denne kontakt har dog aldrig fundet sted, hvilket har betydet at jeg aldrig har modtaget vejledning om bla. ledighed og dækning i ledighedsperioder.

Hermed er jeg ikke blevet vejledt omkring medlemskab af en A-kasse, hvilket har betydet at jeg har fortsat indbetalingen til min A-kasse frem til for nyligt, da jeg selv undersøgte sammenhængen nærmere. Konsekvensen af den manglende vejledning er, at jeg har indbetalt lidt over 34.000 kr. siden 1. marts 2009 frem til i dag. Det finder jeg naturligvis er en rigtig dårlig erfaring at gøre her 3 år efter, jeg burde have modtaget vejledingen.

Fra andre i samme situation har jeg endvidere nu erfaret, at de har modtaget den rette vejledning, hvor det tydeligt er fremgået, at de skulle melde sig ud af deres A-kasse. Jeg vil med denne henvendelse i første omgang gerne bede kommunen forholde sig til deres ansvar i den konkrete sag omkring den manglende vejledning. Herunder naturligvis kommunes erstatningsansvar for manglende vejledning. 

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang