Gå til hovedindhold

Antidepressiv medicin mod nervesmerter

Spørgsmål

Jeg er diagnosticeret med progressiv multi sclerose i 2016, det blev opdaget i forbindelse med diskoprolaps. Jeg har ikke fået medicin for sclerosen, men 28 stk. Ocynorm 5 mg om måneden plus pandodil. 

Nu er jeg flyttet og har fået ny læge. Hun vil fjerne Ocynorm, og give mig antidepressiv medicin for uro pga. af smerter og spændte muskler, kan det virkelig være rigtigt, at jeg skal fyldes med den slags medicin, fordi jeg har sclerose og de symptomer der følger med?

Svar

Det er svært at afgøre, om du får det pga. prolaps eller pga. sclerose. Det er vel førstnævnte? Oxynorm er ikke standard symptombehandling ved sclerose.

Hvis det er spasmer/ufrivillige muskeltrækninger/krampe du har i benene, kan medicin herfor (Baklofen) være relevant at afprøve.

Antidepressiv medicin har tit flere virkninger end kun antidepressivt, f.eks. kan nogle af præparaterne virke på nervemerter. Du kan anmode om at blive henvist til den lokale scleroseklinik til vurdering, også selv om du ikke er i behandling for sclerose.