Gå til hovedindhold

Antidepressiv medicin virker ikke

Spørgsmål
Jeg er en kvinde i 30´erne der fik diagnosen for 10 år siden efter bl.a føle- og synsforstyrrelser. Jeg har siden da taget Avonex, og heldigvis har jeg ikke haft flere attakker kun urologiske gener.

Sidste år fik jeg en dejlig datter, men kort tid efter fik jeg det lægen og min sundhedsplejerske betegnede som en fødselsdepression, så jeg gik til samtaler hos en psykolog og kom oven på igen.
Et halvt års tid derefter fik jeg igen en depression og fik ordineret 20 mg Cipramil af min praktiserende læge, som jeg tog i ca 3 måneder med god effekt - kombineret med samtaler hos en psykiatrisk sygeplejerske - hvorefter jeg trappede ned til 10 mg.

Derefter havde jeg det fint i et par måneder, men nu er det kommet snigende igen med ekstrem træthed og slet ikke at kunne overskue hverdagen p.g.a. manglende energi til bl.a kæreste og barn.
Jeg henvendte mig hurtigt til min psykiatriske sygeplejerske og startede på 20 mg igen uden effekt efter et par uger, jeg har nu taget 30 mg i over 4 uger uden effekt.
Skal jeg blive ved med det?

Jeg kan yderligere oplyse, at jeg har fået taget blodprøver med hensyn til stofskifte, vitaminmangel o.lign. Desuden fik jeg tre måneder efter fødslen Mirena hormonspiral og har nedsat sexlyst.
Jeg tænker derfor nu om hormonspiralen mon kan være årsagen til noget, men jeg har førhen taget p-piller uden problemer.

Jeg har ikke rigtig lyst til noget - kun at sove - jeg sover ok om natten og sover hele formiddagen, men ved ikke hvad jeg skal gøre?
Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang