Gå til hovedindhold

Arachidonsyre og soja

Spørgsmål

Jeg er en af dem, der tror på, at man bliver hvad man spiser. Derfor lagde jeg også min kost om til MS-kost umiddelbart efter jeg fik min diagnose sidst år. Jeg har læst meget om det, men mangler lidt mere detaljerede oplysninger, om hvilke madvarer der indeholder arachidonsyren i store mængder. Som jeg har forstået det, så er synderne mælkeprodukter, kød, indmad, æggeblommer, rejer og muslinger?

Jeg har lidt svært ved se logikken med, at rejer og muslinger indeholder meget arachidonsyre? Har dog holdt mig væk fra det aligevel. Det jeg nu gerne vil vide, er om det gælder alle forme for rejer og muslinger, som for eksempel kammuslinger? Hvad med krabbe, krebs og hummer?

Jeg har søgt efter informationer, men det er sparsomt med oplysninger om hvor man ellers finder den berømte arachidonsyre, så håber du kan hjælpe med at afklare ?

En anden ting jeg gerne vil høre dig om, er at jeg har valgt at bruge sojaprodukter som erstatning for mælkeprodukter. Jeg vælger kun økologiske og ikke-genmodificerede produkter. Jeg har læst mange modstridende oplysninger om soja. Hvad er dine råd i forhold til det?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang