Gå til hovedindhold

Attak forebyggende medicin og celleforandringer

Spørgsmål

For lidt over en måned siden fik jeg igen et attak i mit venstre ben, som nu har været ramt 3 gange på 1½ år med attakker, men denne gang har jeg p.t. fået mén i form af stivhed og lette smerter fra stivhed og føleforstyrrelser/udtrætning af benet. Det værste er om natten, der vågner jeg efter få timers søvn på grund af benet, der føles urolig men ikke som restless legs mere en stivhed og ømhed. Min venstre arm er også påvirket efter sidste attak, men ikke i samme grad som benet.

Jeg er på Avonex, da jeg ikke må komme på 2. valgs behandling på grund af tidligere celleforandringer (flere år tilbage). Jeg har afprøvet Tecfidera af 2 omgange, men måtte stoppe på grund af bivirkninger. Er der noget at stille op med de mén jeg har fået i benet fra sidste attak, og kender du til en eventuelt andet type MS medicin nu, hvor Avonex ikke har haft nogen positiv effekt, igennem de mange år jeg har taget det? Min neurolog er meget udfordret i forbindelse med min medicinering, da jeg bliver ved med at få attakker flere gange om året. Han siger til mig, at det er svært at skulle tage højde for 2. valgs præparaterne på grund af tidligere celleforandringer, da man ikke ved om 2. valgs medicin eventuelt kan udløse cancer på sigt - men at det heller ikke er hensigtsmæssigt at passe så meget på, at sclerosen ødelægger mit liv.

Jeg har aldrig fået konstateret cancer kun celleforandringer. Til orientering har jeg fået konstateret polypper på min galdeblære fornyeligt, ved ikke om det eventuelt kan have en indvirkning på medicinvalg - min neurolog er ikke bekendt med denne oplysning endnu.

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang