Gå til hovedindhold

Attakbehandling, hvad er effekten på lang sigt

Spørgsmål

Efter mit sidste attak sagde jeg først nej til at modtage medrol-behandling, fordi jeg hellere ville have dobbeltsyn lidt længere end at udsætte min krop for store doser binyrebarkhormon, når effekten udelukkende var at afkorte mit attak. En (uddannelses)læge fortalte mig så, at behandlingen også kan forebygge, at attaket sætter sine spor, og på det grundlag valgte jeg at sige ja tak til behandlingen.

Efterfølgende fik jeg at vide, at jeg var blevet fejlinformeret, det vil sige at medrol kun kan forkorte attaket - og ikke foreebygge, som den pågældende læge fejlagtigt havde oplyst mig om.

Nu har min sag endelig været i konference - den var blevet glemt i første omgang (!) - og jeg er blevet rådet til behandling med Rebif 44, 3 gange ugentligt.

Jeg har kigget på den patientinformation, jeg har fået udlveret fra Scleroseklinikken og kan se, at der er flere bivirkninger ved beta-interferon end ved Glatiramér acetat, og at undersøgelser har vist, at de har samme effekt. Derfor vil jeg naturligvis hellere have Copaxone end Rebif.

Kan du forklare, hvorfor lægen anbefaler Rebif? Hvad vil dú anbefale?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang