Gå til hovedindhold

Aubagio og alkohol

Spørgsmål

Min neurolog truer med at fratage mig medicinen pga. blodprøveresultaterne. Jeg får Aubagio mod attakvis MS. Resultaterne, Albumin P har nogle gange været over 51 mg/L. Neurologen knytter det sammen med overforbrug af alkohol. Jeg har i dette forum læst, at alkohol sænker niveauet af Albumin P?

Som følge af truslen, har jeg i de seneste to måneder kun smagt én mundfuld rosévin, drukket ét enkelt glas asti som velkomst til en 18 års fødselsdag, delt ½ liter øl mellem to personer til en 53 års fødselsdag og endelig drukket to glas rødvin til et bryllup. Seneste resultat lå på 47 mg/L for Albumin P. I min aldersklasse er maks vistnok 45 mg.

Jeg har forstået så meget, at Albumin er transportør af farmaka og alkohol? Hvad har jeg misforstået. Jeg er helt på det rene med, at det under alle omstændigheder er sundt at have et begrænset alkoholindtag. Men der er vel også en nedre grænse? Man kan jo blive syg i sjælen eller sindet, og hvad hjælper en sund krop så?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang