Gå til hovedindhold

Avonex, Betaferon eller Rebif

Spørgsmål

Jeg har været på Rebif 44 i ca. 10 måneder. Inden for denne periode har jeg 2 gange haft voldsom mangle blister i munden. Min neurolog vurderer, at det har en sammenhæng med Rebif 44, da blisterne forsvinder lige så snart jeg holder pause fra Rebif 44.

Min læge forslog mig at begynde på Copaxsone, men jeg kan, i øjeblikket, ikke overskue at skulle tage sprøjter hver dag (desuden er jeg ikke særlig stor, så har ikke meget at stikke i).

I samarbejde med neurologen og sygeplejersken, vil vi derfor forsøge med Avonex, og håbe på jeg kan tåle denne medicin bedre.

Mit spørgsmål er: Hvor effektivt er Avonex, når det kun skal indtages 1 gang om ugen?

Jeg har ikke haft attaker siden jeg kom på Rebif44, men har så, til gengæld, haft bivirkninger (i form af influenzalignende symptomer) alle 10 måneder.

Jeg var hårdt ramt af attaker i december 2007, blandt andet på balancen, føleforstyrrelser, nedsat kraft i højre ben og arm - attaker som jeg stadig har "ar" efter i dag.

I 2003 havde jeg desuden et attak, hvor jeg oplevede føleforstyrelser fra fødderne op til navlen. Igen i 2005 fik jeg et attak, med synsnervebetændelse på det ene øje, hvor synet var helt sløret - i dag har jeg dog fået synet tilbage igen 90%.

Vil Avonex være effektiv nok til mig, mine attaker taget i betragtning, eller er Avonex snarere til de sclerosepatienter med et meget mildt sygdomsforløb?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang