Gå til hovedindhold

Avonex og influenzabivirkninger

Spørgsmål

Jeg har nu taget sclerosemedicin i 16 måneder - de første 11 måneder med Rebif 44 og derefter Avonex.

Gennem alle 11 måneder med Rebif 44 havde jeg bivirkninger. Disse kunne dog holdes nede med Panodil, hvorpå bivirkningerne forsvandt igen 8-12 timer senere. Min sclerose-sygeplejerske vurderede at mine birvirkninger ikke ville forsvinde med Rebif 44, da der ikke var sket forbedring i løbet af de 11 måneder jeg tog medicinen.

Det skal dog lige nævnes, at det ikke var derfor jeg skiftede over til Avonex. Grunden til dette var, at man vurderede at der var et stof i Rebif 44 som jeg ikke kunne tåle, da jeg hele tiden fik blister - muligvis var Rebif 44 for aktiv til mit immunforsvar.

Nu tager jeg som sagt Avonex og jeg er hårdt ramt af muskelsmerter og svimmelhed 24 timer efter jeg har taget medicinen. Jeg kan ikke reducere mine bivirkninger med panodil, så jeg er ved at miste lysten til min medicin.

Jeg ved godt, at det kun er 1 gang om ugen at jeg skal tage Avonex og derved kun 1 døgn med birvirkninger, men jeg har så kraftige influenzaligende symtomer den dag jeg tager Avonex og 24 timer frem, at dagen efter er jeg helt opbrugt for energi og har mest lyst bare at ligge i sengen, på grund af træthed.

Mit spørgsmål er: Er mine birvirkninger "normal" ved brug af Avonex og er der eventuelt noget smertestillende der kan tage bivirkningerne?

Bivirkningerne ved Avonex er, hos mig, meget mere intense end ved Rebif 44 - skyldes det, at jeg kun tager medicinen 1 gang om ugen og ikke 3 gange, som Rebif 44, samt at min krop måske ikke kan vænne sig til medicinen?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang