Gå til hovedindhold

B-celle behandling og PPMS

Spørgsmål

Jeg har primær progressiv sclerose som er i hastig forværring. Ocrelizumab (Ocrevus) er nu godkendt til Sclerosepatienter med primær progressiv sclerose, men Medicinrådet synes jo, at det er for dyrt i forhold til den forventede effekt. Ved du, om man på et privathospital her i landet eller evt. i Tyskland, selv kan betale for behandlingen med Ocrelizumab?

Min situation er, at jeg sidder kørestol og kun har funktionen tilbage i min højre arm og tanken om, at jeg også kan miste den, gør mig ærlig talt helt og aldeles panisk. Så derfor er jeg faktisk villig til at gøre næsten hvad som helst for i det mindste at kunne bruge denne ene arm. Scleroseforeningen skriver, at Rituximab - egentlig til behandling af leddegigt - til forveksling kemisk ligner Ocrelizumab, og har været brugt en del år i Sverige til behandling af sclerose med god effekt. Tror du, at det kunne være en mulighed at blive behandlet med denne medicin, da den åbenbart er noget billigere?

Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang