Gå til hovedindhold

Bakterier i urinen uden symptomer, asymptomatisk bakteriuri

Spørgsmål
Kan man leve ok med en ubehandlet urinvejsinfektion med bakterien proteus, når man, som jeg, har primær progressiv sclerose? Bakterien er resistent overfor 4 ud af 8 slags antibiotika, som er nævnt på sidste urinprøvesvar.

Jeg er 54 år gammel, fik diagnosen i 2003 og har hafft et ret aggressivt sygdomsforløb. Indtil januar 2010 har jeg ingen urinvejsinfektioner haft, men soden da har jeg haft blærebetændelse 9 gange (har det også i skrivende stund, denne gang uden behandling), fået lav dosis nitroforantoin i ½ år uden effekt og er derfor stoppet.

Jeg RIK'er ca. 5 gange i døgnet og drikker meget væske.

En mikrobiolog har sagt, at man sagtens kan leve med proteus i urinen, hvis man ikke har symptomer, men: Hvad gør bakterien ved min i forvejen aggressive sclerose?

Efter alle de antibiotikakure jeg har taget i det forløbne år er det tillokkende at forsøge at klare det uden medicin denne gang, men hvis infektionen er med til at lammelserne bliver værre er det ikke umagen værd.
Svar

Log ind som medlem

Log ind med dit medlemslogin for at få adgang

Log ind

Ikke medlem?

Hvis du giver os din e-mail og telefonnummer, kan du få adgang mod, at du accepterer, at vi kan kontakte dig og fortælle mere om dine muligheder for at støtte scleroseforeningens arbejde

Anmod om adgang