Gå til hovedindhold

Behandling af fysioterapeut - værnemidler

Spørgsmål

Jeg er pårørende til en sclerosepatient, der modtager fysioterapi 2 gange om ugen i hjemmet. Det har været nedlukket i en periode, men er nu begyndt igen. Fysioterapeutens eneste værnemidler er afspritning af hænder før og efter den 20 minutters behandling. Han henholder sig til, at han følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer. Det forekommer mig utrygt, da SOSU-hjælpere og -assistenter, der kommer i hjemmet 5 gange om dagen anvender masker, handsker og visir ved både personlig pleje og indgivelse af sondeernæring. Er det noget I har erfaring med?

Svar

Det er korrekt, at fysioterapeuten der behandler din pårørende henholder sig til Sundhedsstyrelsens retningslinjer for fysioterapeutisk behandling. Og det kan være svært at forstå, når plejen anvender værnemidler. For både plejen og fysioterapeuten er tæt på.

Hvis du/I er utrygge ved dette, syntes jeg, det er helt ok at bede ham om at anvende handsker og mundbind. Som en extra sikkerhedsforanstaltning, der ligger udover Sundhedsstyrelsens retningslinjer. Det er en ny situation for os alle, og jeres tryghed er det vigtigste. Personligt følger jeg også Sundhedsstyrelsens retningslinjer, men når jeg har fysisk kontakt benytter jeg - efter eget valg - handsker samt  mundbind/visir hvis vore ansigter vender imod hinanden.