Gå til hovedindhold

Behandling af MS efter kræftdiagnose

Spørgsmål

Efter 6 år med Gilenya blev det i maj '18 ved et tilfælde opdaget, at jeg havde basalcellekræft. Det blev fjernet og beskrevet som fredeligt. Jeg blev bedt om at stoppe med Gilenya straks. Neurologen var rådvild om hvad jeg så skulle have, da Tysabri ikke var en mulighed. Jeg har nu gået over 1 år uden medicin, og man har besluttet at tilbyde mig Ocrevus. Jeg er dog meget bekymret over om min risiko for alvorlig hudkræft, brystkræft, ja kræft i det hele taget - er ekstra øget, fordi jeg allerede har haft en kræftdiagnose? Findes der nogen information om hvad de neurologiske afdelinger rundt omkring i Danmark vælger at give patienter, der har fået basalcellekræft af Gilenya?

Svar

Der er ikke nogen generel rekommandation vedrørende behandling af MS, når man udvikler cancer. Det er derfor en individuel vurdering af cancertypen, malignitetsgraden, evt. spredning og behandlingsresultatet, der ligger til grund for valg af MS behandling.
Der er ikke grund til at tro, at du skulle være i særlig risiko for at udvikle andre cancerformer, fordi du har haft basalcelle-hudkræft.